Školske torbe za prvašiće - top odabir 2023.
17 Kol

Školske torbe za prvašiće - top odabir 2023.

Prvoškolske torbe - vodič za mlade roditelje

Uskoro "ponovno" krećemo u prvi razred. Vjerujem da ste ponovno uzbuđeni oko polaska u školu. Želite da je baš sve idealno, a odabir pravilne školske torbe jedan je od primarnih zadataka. Na današnjem tržištu nalaze se brojni proizvođači, a mi ćemo konkretnim savjetima pripomoći oko samog odabira. Ne zaboravimo da mališani sami moraju odabrati motiv školske torbe jer će je oni ionako nositi.

Školske torbe za prvašiće trebale bi biti anatomski oblikovane, lagane i potpuno prilagođene za dječja leđa. To bi bila kratka definicija savršene školske torbe. Prvi razred, takozvanu novu eru u životu jednog djeteta od šest ili sedam godina, obilježavaju u jednakoj mjeri slatke brige, nova saznanja i djeca koja će postati prijatelji. U to doba nastupaju velike promjene, lagan ruksak za vrtić u kojem se nalazi omiljeni plišanac ili eventualno neka igračka lagana poput pera pretvara se u torbu koja pršti od knjiga, olovaka, bojica i bilježnica...

Cijeli prvi razred dijete će pratiti jedna stvar bez iznimke, putovati s njim od učionice do učionice, imati upravo ono što mu je u tom trenutku potrebno, čuvati njegove prve uspješne domaće zadaće i ostale stvarčice koje će meće biti teška za nositi.

- Pozadina kvalitetne školske torbe mora biti ergonomski, potpuno prilagođena djetetovoj kralježnici, a naramenice moraju biti dovoljno široke kako ne bi došlo do stezanja, žuljanja i neudobnosti.

- Najbolji materijal za školsku torbu je vodonepropustan jer bez obzira na vrijeme, padaline i ostale nezgode torba, knjige i školski pribor ostaju u prvobitnom stanju.

- Vjerojatno ste mnogo puta čuli za preporuku reflektirajućih oznaka i elemenata na školskoj torbi. Takvi 'ukrasi', osim uljepšavanja, omogućuju da dijete bude uočljivo u prometu.

 

Top 3 odabir školskih torbi za prvašiće

Školska torba Maca Premium Light

KUPI ODMAH

Školska anatomska torba Ljama

KUPI ODMAH

Školska torba Army

KUPI ODMAH

 

Da li je bitan estetski izgled školske torbe?

- Estetika dječje torbe važnija je nego što se roditeljima čini. Naravno, neosporivo je kvaliteta na prvom mjestu, no djecu u toj dobi neće fascinirati ergonomski oblik torbe ili prilagodljivi remen na naramenicama. Njihove oči će zacakliti kad ugledaju najdražeg lika iz crtića ili svoju najdražu životinju na torbi te će im to biti dovoljno da odrede da žele samo tu torbu. Roditelji se neće uvijek složiti jer će im prvenstveno kvaliteta torbe biti na prvom mjestu i pokušavat će to objasniti prvašiću kojeg to i dalje neće pretjerano zanimati, stoga je svakako najbolje rješenje pronaći odgovarajući kompromis.

 

Anatomske školske torbe koje vole roditelji i djeca?

Na našem web shopu pronaći ćete torbe koje će jednako zavoljeti roditelji i djeca. Sve školske torbe u ponudi na našem web shopu su anatomske. Anatomski oblik torbe pomaže u osiguravanju pravilnog nošenja i opterećenja leđa i kralježnice.

Svaka pojedina torba teži oko jednog kilograma, što je idealno za dijete od šest ili sedam godina. Torbe imaju pojačanu stražnju stranu, ergonomski dizajniranu, i unutarnju armaturu koja drži torbu u konstantnom obliku. Podloga torbi je od udobnog i prozračnog materijala, ponegdje i mrežastog materijala koji omogućuje pravilnu cirkulaciju zraka, također je i vodonepropustan. Naramenice na ovim školskim anatomskim torbama su pojačane i imaju jastučiće koji pružaju dodatnu udobnost.

Dizajnirane su da ne stišću i da ravnomjerno opterećuju dječja ramena. Glavni pretinac je podijeljen kako bi mališani lako mogli razvrstavati knjige, bilježnice, pernicu i školski pribor. Tu se nalazi i veći džep kao i tri manja s patentnim zatvaračem. Na svim torbama nalaze se reflektirajuće trake i uočljivi elementi kako bi djeca bila primijećena u prometu. U ponudi se nalazi velik izbor školskih anatomskih torbi za dječake i djevojčice koji mogu birati između svojih najdražih životinja, sportova, crtanih likova…

 

 

Školske torbe za prvašiće - naši prijedlozi u 2023. godini

 

1. Školska anatomska torba "Ljenivac"

Lijepe pastelne boje i pomalo sramežljivi "Ljenivac" na njima osvojit će srce svake male klinceze. Na torbi se nalazi i privjesak ljenivca  koji dokazano garantira komplimente i prepoznatljivost torbe. Iako ova školska anatomska torba izgleda veoma nježno i ne pretjerano upečatljivo, ona je puna reflektirajućih elemenata te će uz nju vaša školarka i njen najdraži ljubimac uvijek biti sretni i sigurni.

KUPI ODMAH

2. Školska torba za prvi razred "T-Rex"

Djeca najčešće žele na svojim školskim torbama imati likove iz crtića kako bi uvijek bili uz njih te im olakšali nove slatke brige s kojima se prvi put susreću. Također, ljubav prema istim crtićima odlična je za započinjanje razgovora i nakon toga, početak novog prijateljstva.

KUPI ODMAH

3. Školska torba "Ljama"

Anatomska torba atraktivnog dizajna oduševiti će sve učenike prvog ili drugog razreda. Zasigurno jedan od najprodavanijih modela u našoj ponudi.

KUPI ODMAH

4. Školska torba Army

Udobna prvoškolska torba s vojničkim uzorkom veličinom i rasporedom pretinaca prilagođena je najmlađim školarcima visokima više od 121 cm.

KUPI ODMAH

5. Školska torba za prvašiće "Jednorog"

Motiv Unicorna dolazi u različitim motivima. Atraktivnog dizajna u nježnim pastelnim bojama idealan je poklon za djevojčice.

KUPI ODMAH

7 savjeta za roditelje oko odabira školske torbe za 1. i 2. razred

1. Uzmite u obzir mišljenje djeteta

Iako je važno da torba zadovolji sve praktične zahtjeve, ne zaboravite da je torba namijenjena djetetu. Neka dijete sudjeluje u procesu odabira torbe kako bi se osjećalo uključeno i uzbuđeno zbog početka škole.

2. Potražite torbe s prilagodljivim naramenicama

Prilagodljive naramenice omogućuju vam da prilagodite visinu torbe kako bi što bolje odgovarala vašem djetetu. To će osigurati da torba bude udobna za nošenje i da neće doći do nepotrebnog opterećenja na leđima djeteta.

3. Odaberite torbu s odgovarajućim džepovima i pretincima

Dobar sustav džepova i pretinaca može učiniti čuda za očuvanje reda i preglednosti školskih potrepština. Odaberite torbu koja ima dovoljno prostora za sve što će vaše dijete trebati nositi sa sobom, uključujući knjige, bilježnice, bojice, vodu i užinu.

4. Uzmite u obzir klimatske uvjete

Ako živite u području s čestim kišama, snijegom ili drugim ekstremnim vremenskim uvjetima, odaberite školsku torbu koja je otporna na vodu ili koja dolazi s dodatnom zaštitom poput kišne navlake.

5. Budite svjesni sigurnosnih značajki

Reflektirajuće trake na školskim torbama povećavaju vidljivost djece u prometu, posebno ujutro i navečer kada je slabija vidljivost. Odabir torbe s ovakvim sigurnosnim značajkama može pomoći u zaštiti vašeg djeteta na putu do škole.

6. Prilagodite školsku torbu prema djetetovim potrebama

Ako vaše dijete ima posebne potrebe ili interese, razmislite o školskoj torbi koja će im pružiti dodatnu podršku ili udobnost. Na primjer, ako dijete ima alergije ili astmu, možda ćete htjeti odabrati torbu s posebnim pretincem za spremanje lijekova. Ako je dijete posebno zainteresirano za sport, možda ćete htjeti torbu s dodatnim prostorom za sportsku opremu.

7. Proučite povratne informacije učitelja i stručnjaka

Učitelji i stručnjaci za dječju ergonomiju mogu vam pružiti korisne savjete o tome što tražiti u školskoj torbi i koje modele preporučuju. Proučite njihove preporuke kako biste donijeli informiranu odluku prilikom odabira torbe za vaše dijete.

 

Najbolje školske torbe za prvaše koji vole biti u trendu

1. Školska torba "Flamingo"

Ova školska anatomska torba definitivno ostavlja "wow efekt' na svakog tko je vidi. Namijenjena je pravim malim trendsettericama koje se ne boje biti drukčije i isticati se, za početak sa školskom torbom. Osim atraktivnog dizajna, anatomska torba također je i samostojeća s tvrdim dnom i poklopcem.

KUPI ODMAH

2. Školska torba Oxybag "Dino"

Za sve ljubitelje dinosaura tu je i torba s najdražim motivom. Brojni su mališani koji ih  jednostavno obožavaju i polazak u prvi razred bio bi bez njih nezamisliv.

KUPI ODMAH

3. Anatomska školsa torba "Svemir"

Torba je dio serije Premium Light, koju karakterizira iznimna izdržljivost i lagani materijali koji će minimalno opteretiti dječja leđa. Tome pridonose široke, udobne naramenice s jastučićima, kao i trake za zatezanje na prsima, zahvaljujući kojima se težina s djetetove kralježnice djelomično prebacuje na prsa.

KUPI ODMAH

4. Školska torba "Santoro"

Neodoljivi školska torba Santoro dio je serije Premium, koju karakterizira iznimna kvaliteta i veseli dizajn koji će prvoškolcima uljepšati odlazak u školu.

KUPI ODMAH

 

Tekstovi koji bi te mogli zanimati:

5 trikova za učenje tablice množenja

Abakus kao osnova matematike za djecu

Kinetički pijeska i njegove brojne prednosti

Zaključak:

Školska torba je najvažnija stvar koja prati dijete kroz čitavu osnovnu školu, no uvijek se, s razlogom, posebno stavlja naglasak na prvi razred koji vrvi izazovima i novim znanjima s kojima će se dijete lakše suočiti ako usvoji radne navike i ima kvalitetan materijal koji će mu u tome pomoći.

Roditelji odabirom prave školske torbe pomažu djetetu u očuvanju njegove nedovoljno jake kralježnice i prenošenju brojnih školskih materijala koji su nerijetko obvezni za svaki dan. Dijete koje će tu torbu nositi apsolutno treba biti uključeno u kupovinu kako bi moglo sretno i ponosno, s osmijehom na licu, svaki dan ići u školu i uživati u najljepšem razdoblju života.

 

Često postavljena pitanja

Koji su najvažniji kriteriji prilikom izbora školske torbe za prvašiće?

Najvažniji kriteriji uključuju udobnost, ergonomski dizajn, veličinu, težinu, kvalitetu materijala, funkcionalnost i cijenu.

Koja je preporučena težina školske torbe za prvašiće?

Preporučena težina školske torbe za prvašiće ne bi smjela prelaziti 10-15% težine djeteta kako bi se izbjegle ozljede leđa i ramena.

Kako odabrati udobnu školsku torbu za moje dijete?

Udobnost školske torbe ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući ergonomski dizajn, široke i jastučaste naramenice, prilagodljivu visinu te podršku za leđa.

Koliko košta anatomska školska torba za prvi razred?

Na tržištu postoje različiti brendovi s različitom kvalitetom. Kvalitetna anatomska torba košta cca. 80,00 €.

Povezani artikli

Školska anatomska torba - Avion Školska anatomska torba - Avion
-40% Nedostupno

Školska anatomska torba - Avion

68,80€41,27€

Školska torba s motivom aviona anatomski je oblikovana i prilagođena polaznicima prvog i drugog razreda osnovne škole. Pravilno opterećenje kralježnice jamče ergonomski oblikovana poleđina i široke, udobne naramenice. Čvrsta prostrana torba za prvašiće Torba uvijek zadržava konstantan oblik, pa se knjige i bilježnice neće prevrtati i gužvati. Dijete će moći samostalno rukovati kopčom, pa neće trebati pomoć odraslih pri otvaranju i zatvaranju. Torba se sastoji od jednog prostranog pretinca u koji se može smjestiti sav školski pribor, a u manjem pretincu s prednje strane dovoljno je mjesta za užinu i manji školski pribor. Zahvaljujući velikom broju reflektirajućih elemenata dijete će biti lakše uočljivo u prometu, čime se povećava razina sigurnosti kada se dijete samostalno kreće uz prometne ulice. Dimenzije proizvoda 35 x 31 x 18 cm Volumen 28 l Kapacitet 8 kg Težina 1100 g Dob od 7 do 9 godina Proizvođač, država Karton P + P, Češka ..

Nedostupno
Školska anatomska torba - Jednorog Školska anatomska torba - Jednorog
-30% Nedostupno

Školska anatomska torba - Jednorog

79,50€55,65€

Školska torba Jednorog anatomski je oblikovana tako da savršeno odgovara učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole. Anatomski oblikovana torba Pravilnog je oblika kako bi se osiguralo pravilno nošenje te opterećenje. Pojačana stražnja strana te unutarnja armatura drže torbu u konstantnom obliku. Podloga je izrađena od udobnog prozračnog materijala, široke i meke naramenice dizajnirane su tako da savršeno pristaju i ravnomjerno opterećuju dječja ramena. Torba se sastoji od jednog prostranog pretinca u koji se može smjestiti sav školski pribor za djecu 1. i 2. razreda. Dno ruksaka izrađeno je od čvrstog materijala, što štiti sadržaj od prevrtanja i prosipanja. Prednji džep dizajniran je za manji pribor ili međuobrok. Sigurnost u prometu Ove torbe za školu imaju mnogo reflektirajućih elemenata koje ih čine vidljivijima kako bi dijete bilo sigurno na ulici ili u prometu. Dimenzije proizvoda 35 x 31 x 18 cm Volumen 28 l Kapacitet 8 kg Težina 1100 g Dob od 7 do 9 godina Proizvođač, država Karton P + P, Češka ..

Nedostupno
Školska anatomska torba  Ljama Školska anatomska torba  Ljama
-20% Nedostupno

Školska anatomska torba Ljama

79,50€63,60€

Anatomska školska torba Ljama ravnomjerno će opteretiti dječja ramena zahvaljujući ergonomski oblikovanoj poleđini i podesivim naramenicama koje su dizajnirane tako da se ne urezuju u kožu bez obzira na opterećenje. Prostrana školska torba za prvoškolce Zahvaljujući ojačanoj poleđini i čvrstom dnu, torba zadržava konstantan oblik, pa se na knjigama neće stvarati „magareće uši“. Torba se sastoji od jednog prostranog pretinca u koji se može smjestiti sav školski pribor za prvoškolce. Zahvaljujući jednostavnoj kopči, dijete torbu može otvoriti samostalno, bez pomoći odraslih, a zbog velikog broja reflektirajućih elemenata dijete će biti sigurnije na ulici ili u prometu. Dimenzije proizvoda 35 x 31 x 18 cm Volumen 28 l Kapacitet 8 kg Težina 1100 g Dob od 7 do 9 godina Proizvođač, država Karton P + P, Češka ..

Nedostupno
Školska anatomska torba  Helikopter Školska anatomska torba  Helikopter
-40%

Školska anatomska torba Helikopter

79,50€47,69€

Školska torba s motivom helikoptera anatomskog je oblika kako bi se osiguralo pravilno nošenje te opterećenje. Pojačana stražnja strana te unutarnja armatura drže torbu u konstantnom obliku. Podloga je izrađena od udobnog prozračnog materijala, široke i meke naramenice dizajnirane su tako da savršeno pristaju i ravnomjerno opterećuju dječja ramena. Torba se sastoji od jednog prostranog pretinca u koji se može smjestiti sav školski pribor za djecu 1. i 2. razreda. Dno ruksaka izrađeno je od čvrstog materijala, štiteći sadržaj od prevrtanja i prosipanja. Pričvršćivanje je na sigurnosnoj kopči. Prednji džep dizajniran je za manji pribor ili međuobrok. Ove torbe za školu imaju mnogo reflektirajućih elemenata koje ih čine vidljivijima kako bi dijete bilo sigurno na ulici ili u prometu. Dimenzija: 35 x 31 x 18 cm Volumen: 28 l Kapacitet: 8 kg Težina: ‹ 1100 g ..

Dodaj u košaricu

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..