Kontrasti

 • 40,00€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20531

Zna li tvoje dijete što je suprotno od čisto, novo ili tužno? Razlikuje li što je iznad, a što ispod? Edukativna i zabavna igra suprotnosti koja pomaže djetetu u razumijevanju suprotnih pojmova uz koje razvija vokabular i svladava prijedloge, pridjeve i svojstva predmeta.

Psihopedagoške karakteristike

Ova edukativna igra temelji se na formiranju parova fotografija koje predstavljaju suprotne pojmove. Formiranje parova i razumijevanje suprotnih pojmova pomaže i u jezičnom razvoju, te uporabi pridjeva i prijedloga.

Odgojni ciljevi

 • Usvajanje novih riječi
 • Razumijevanje suprotnih atributa
 • Razvoj apstraktnog mišljenja
 • Razvoj vještine promatranja i zapažanja
 • Učenje prijedloga, pridjeva i svojstava predmeta
 • Upoznavanje položaja predmeta u prostoru
 • Poboljšanje koordinacije ruka-oko

Način igre

Igra se sastoji od 68 kartica (9 × 9 cm) s fotografijama različitih predmeta, osoba i situacija iz svakodnevnog života. Od kartica možeš spojiti 34 para koji predstavljaju suprotne pojmove.

Primjer:

 • otvoreno / zatvoreno (knjiga)
 • tužan / sretan
 • vezan / odvezan
 • čista / prljava (ruka)
 • nova / stara (slika)
 • ulaz / izlaz
 • puno / prazno
 • blizu / daleko
 • desno / lijevo
 • veliki / mali

Kartice s fotografijama imaju obrub u pet boja koji pomaže djeci u samoispravljanju.

 1. Položi karte na stol
 2. Pomoću primjera pokaži djetetu kako bi parovi trebali tvoriti suprotnosti
 3. Pokaži djetetu kako da ispravi svoje greške pomoću petobojnog obruba.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj koncentracije i logičkog razmišljanja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  68
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.