Fotografije životinja

  • 36,60€ 275,76kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20505

Razlikovanje životinja i njihova klasifikacija prema staništu, načinu kretanja i obliku prehrane. Osim na domaće i divlje, životinje se mogu podijeliti na morske i kopnene, na biljojede, mesojede i svejede, a mogu se klasificirati i s obzirom na način kretanja – lete li, plivaju, šeću ili gmižu. Igra djecu ohrabruje i potiče da progovore. Mlađa djeca uče strukturu jezika, a kasnije uz ovu edukativnu igru mogu učinkovito proširiti vokabular i ovladati složenim jezičnim strukturama.

Ciljevi učenja

  • Proširivanje osnovnog vokabulara
  • Poboljšanje vještine slušanja i pamćenja

Način igre

Dijete treba klasificirati životinje u skupine na temelju njihovih zajedničkih značajki, što rezultira proširivanjem vokabulara. Dijete, uz to, počinje vještije konstruirati rečenice i jača sposobnost logičkog razmišljanja. Igra može uključivati eliminiranje fotografija životinja koje ne pripadaju određenoj skupini ili pak izmišljanje priča koje uključuju određene životinje s fotografija. Osim toga, kartice se mogu koristiti za jačanje vizualne memorije, a odličan su alat i za početno učenje stranih jezika. Naime, set sadrži popis fotografija s nazivima prevedenima na devet jezika.

Kako bi dijete što lakše lociralo fotografiju, set sadrži popis kategorija koji uključuje imena životinja i pripadajuće brojeve fotografija.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Poticanje i obogaćivanje upotrebe jezika
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  54
Materijal Karton

 

Što razvija?

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi. Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Col 2

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.