Multisenzorna ploča XL za početno pisanje

  • 88,20€ 664,54kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Nema na stanju

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20617

Multisezorna ploča XL za početno pisanje pomaže djetetu u svladavanju predpisačkih vještina. Pomoću dodira prstima, u pijesku najstaju razni oblici, figure i slova i na taj način potiče se kreativnost kod djece.

Odgojni ciljevi

  • Razvoj predpisačkih vještina kroz osjetilo dodira
  • Rad na koordinaciji ruka-oko
  • Razvoj vještine pažnje, zapažanja, razlikovanja i izvršenja
  • Poticanje kreativnosti

U pakiranju se nalazi drveni pladanj (59 × 40.2 cm) za razvoj predpisačkih vještina, okretna ploča - crna ploča za kredu i bijela ploča za marker koji se može brisati, 3 krede, brisač za ploču, marker, 3 vreće pijeska od 0.4 kg i gladilica za pijesak.

Način igre

  1. Uspi malo pijeska u pladanj (preporuča se da ne koristiš previše pijeska kako bi se lakše moglo pisati i crtati po pladnju.
  2. Postavi ploču na pladanj
  3. Odaberi jednu stranu ploče i na nju nacrtaj ono što želiš da dijete nacrta u pijesku. Na ovaj način s djetetom možeš učiti pisanje brojeva, slova ili crtanje raznih oblika - sve ovisi o dobi i znanju djeteta.
  4. Zamoli dijete da u pijesak kopira sliku koja se na ploči.
  5. Kada dijete kopira sliku, upotrijebi gladilicu za pijesak i nastavite s novim crtežom.

 

Dimenzije proizvoda 74.5 × 42.5 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj predpisačkih vještina, koordinacije ruka-oko i kreativnosti
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  11
Materijal Drvo

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Fina motorika

Fina motorika niz je koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake radi izvođenja sitnih, preciznih pokreta koji su ključni za izvođenje svakodnevnih zadataka i pripremu za školu. To uključuje zakopčavanje odjeće, hvatanje predmeta, pravilno držanje olovke, služenje gumicom za brisanje ili rezanje škarama po zadanoj liniji. Izostanak pravilnog motoričkog razvoja može imati posljedice na djetetov kognitivni razvoj.

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

Koordinacija ruka-oko

Koordinirana kontrola pokreta oka s pokretom ruke važna je za kretnje poput posezanja, grabljenja i hvatanja. Mogućnosti da ruka i prsti pravilno izvrše zadatak koji smo vidjeli okom usko je vezana uz finu motoriku i predstavlja jednu od najvažnijih motoričkih osobina koja se razvija u ranom periodu života.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.