Blagajna sa euro novčanicama

  • 32,00€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Miniland

Šifra: 31902

Svi se vole igrati trgovine! Djeca uče o vrijednosti novca i stječu vještinu vrednovanja predmeta. Brojeći novce vježbaju matematiku i klasificiraju novčanice u blagajnu. Set sadrži euro novčanice, kovanice, kreditne kartice i račune.

Namijenjeno za dob od 5 do 9 godina.

 

Euro novčanice i kovanice - primjeri igre

Djeca se mogu igrati s novčanicama i kovanicama na nekoliko načina, a ovdje su neke ideje:

1. Igra trgovine: Jedno od najpopularnijih načina igre s novčanicama i kovanicama za djecu je imitacija kupovine. Djeca mogu koristiti igračke, knjige, odjeću itd. za prodaju, dok drugi kupuju predmete koristeći euro novčanice. Ovo je izvrsna prilika da djeca nauče osnovno znanje o matematici i novcu.

2. Bankovna igra: Napravite igru gdje djeca mogu igrati uloge banke i klijenata. Klijenti mogu povući ili položiti novac, a bankar može pomoći u procesu. To može pomoći djeci da razumiju kako banke funkcioniraju.

3. Napravite novčanice: Djeca mogu napraviti svoje vlastite novčanice. Mogu koristiti papir, boje, markere ili bojice za stvaranje svojih unikatnih novčanica. Možete im pokazati prave novčanice za inspiraciju.

4. Poučavanje o valutama: Koristite euro novčanice za učenje djece o različitim valutama. Pokažite im različite euro novčanice i objasnite vrijednosti svake novčanice.

Napomena: Kada se djeca igraju s novčanicama, važno je naglasiti da se stvarni novac ne smije koristiti na isti način kao igračke.

 

Igra sa euro novčanicama promiče različite sposobnosti

Matematičke vještine: Kroz igru s novčanicama, djeca mogu početi razumjeti koncepte kao što su brojanje, dodavanje i oduzimanje. Također mogu naučiti o vrijednosti različitih novčanica i kovanica.

1. Razumijevanje svijeta: Djeca mogu naučiti o različitim valutama, kako funkcionira trgovina i bankarski sustav, što može pomoći u razumijevanju kako svijet funkcionira.

2. Socijalne i komunikacijske vještine: Igre koje uključuju uloge, kao što su trgovina ili banka, mogu pomoći djeci u razvijanju socijalnih i komunikacijskih vještina. Uče kako se ponašati u različitim društvenim situacijama, kako pregovarati i kako komunicirati svoje potrebe i želje.

3. Fine motoričke vještine: Kroz igru s novčanicama i kovanicama, djeca mogu razvijati fine motoričke vještine. Ovo uključuje sitne pokrete ruku i prstiju koji su potrebni za manipulaciju s novčanicama i kovanicama.

4. Kreativnost: Stvaranje vlastitih valuta može potaknuti kreativnost djece, potičući ih da razmišljaju o dizajnu i bojama.

5. Odgovornost: Djeca mogu početi razumjeti koncept novca i vrijednosti, što može pomoći u razvijanju osjećaja odgovornosti i štednje.

Sve ove vještine su ključne za cjelokupni razvoj djece i pomažu im pripremiti se za stvarni svijet.

 

Savjeti za roditelje

Podrška roditelja u razvoju vještina djece od ključne je važnosti. Evo nekoliko skraćenih savjeta:

Važno je biti strpljiv. Svjesni da učenje novih vještina traži vremena, roditelji bi trebali ohrabrivati svoju djecu da ustraju, čak i kad naiđu na prepreke. Poticanje igre uloga može biti korisno za učenje o svakodnevnom svijetu. Na primjer, djeca mogu naučiti o trgovini, bankarstvu ili ulozi kupca kroz zanimljive i zabavne aktivnosti.

Učenje o vrijednosti novca je ključno. Roditelji mogu iskoristiti svakodnevne situacije, kao što su odlazak u trgovinu ili plaćanje računa, da bi djeci objasnili kako novac funkcionira. Koristite igračke novčanice za sigurnu i zabavnu igru. To pruža djeci priliku da se upoznaju s konceptom novca na pristupačan način.

Razgovori o matematici, kao što su brojanje novčanica, dodavanje i oduzimanje iznosa, mogu poboljšati matematičke vještine djece. Na kraju, ohrabrite kreativnost vašeg djeteta. Neka stvara svoje novčanice ili izmišlja vlastite igre, što može potaknuti njegovu kreativnost i maštu. U svakoj interakciji i igri s djecom postoji prilika za učenje i razvoj. Najvažnije je da se dijete osjeća podržano i ohrabreno u svom procesu učenja.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.