Gdje žive životinje?

  • 29,60€ 223,02kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20562

Znaš li gdje žive pingvini, deve i ovce? Možeš li razvrstati životinje prema njihov staništu? Edukativna igra Gdje žive životinje? uči djecu o životinjama i mjestima na kojem žive. Uz ovu igru djeca poboljšavaju govor i proširuju vokabular, te razvijaju logičko zaključivanje i vizualnu percepciju.

Odgojni ciljevi

Ova igra asocijacija na zabavan način pomaže djeci naučiti gdje žive različite životinje: na farmi, u džungli, u pustinji ili u moru.

Način igre

Igra se sastoji od ukupno 35 kartica - 5 šesterokutnih karata (dim. stranice 7.5 cm) s fotografijama različitih staništa. 30 kartica (7.5 × 7.5 cm) s fotografijama životinja i 1 kocka.

  1. 5 šesterokutnih karata koje prikazuju različita staništa postavi na stol licem prema gore i igračima podijeli karte sa slikama životinja
  2. Svaki igrač redom baca kocku, a ovisno o staništu dobivenom na kocki, spaja svoju slikovnu karticu s jednim od šesterokuta. Ako igrač nema životinju iz dobivenog staništa, red prelazi na sljedećeg igrača.
  3. Igrač koji se prvi riješi svojih karata je pobjednik.

U pakiranju se nalazi 35 kartica i kocka.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 6 godina
Obrazovni cilj Razvoj vizualne percepcije i vokabulara
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  36
Materijal Karton

 

Što razvija?

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.