Pet osjetila

  • 34,40€ 259,19kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Nema na stanju

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20610

Edukativna igra Pet osjetila na temelju situacija i likova iz svakodnevnog života pomaže uči djecu o osjetilnim organima. Pomoću kartica s fotografijama poveži perceptivna iskustva sa osjetilima.

Psiho - pedagoške karakteristike

Fotografije prikazuju perceptivna iskustva povezana sa osjetilima i razvijaju funkcionalno znanje o različitim osjetilnim organima.

Kroz igru osjetila djeca razvijaju vještine opisivanja, izražavanja i verbalne fluencije.

Konteksti, situacije i likovi na fotografijama poznati su djetetu iz njegove svakodnevnice. Upravo iz tog razloga, ova igra izvrstan je medij jezično - govorni razvoj.

Odgojni ciljevi

  • Proširiti znanje o važnosti osjetila i osjetilnih organa
  • Razvoj vokabulara
  • Poboljšanje koordinacije ruka-oko
  • Razvoj vještine promatranja

Način igre

Igra se sastoji od 50 kartica s fotografijama - 10 kartica s plavim obrubom koje prikazuju osjetilne organe i 40 kartica sa zelenim obrubom koje prikazuju percepcijske situacije upotrebe osjetila.

  1. upoznaj dijete sa svakom od fotografija osjetilnih organa
  2. na temelju glavnih kartica (plavi obrub) dijete treba prepoznati i grupirati 8 fotografija koje odgovaraju svakom od osjetila

Igra do 5 igrača

Svaki igrač uzima jednu karticu s osjetilnim organima (plavi obrub) i identificira 8 fotografija povezanih s tim osjetilom. Karte je potrebno postaviti oko kartice s plavim obrubom.

Igra do 10 igrača

Svaki igrač uzima jednu od kartica osjetilnih organa (plavi obrub) i identificira 4 fotografije sa percepcijskim situacijama povezane s osjetnim organima. Karte je potrebno postaviti oko kartice s plavim obrubom na način da se dobije oblik križa.

Igra s kockom

  1. Postavi kartice s plavim obrubom na stol licem prema gore, a kartice s perceptivnim situacijama (zeleni obrub) podijeli igračima.
  2. Svaki igrač redom baca kocku, a ovisno o osjetilnom organu na kocki, traži kartu sa situacijom vezanom za to osjetilo. Ako igrač nema odgovarajuću kartu, red za igranje prebacuje se na drugog igrača.
  3. Pobjednik je onaj igrač koji prvi ostane bez karata.

U pakiranju se nalazi 50 kartica dimenzije 9 × 9 cm i kocka.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 6 godina
Obrazovni cilj Razvoj govora i koordinacije ruka-oko te razvoj znanja o osjetilima 
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  51
Materijal Karton, plastika

 

Što razvija?

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.