Veliki pečati Emocija

 • 27,00€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20546

Za učenje o emocijama nikad nije prerano ili prekasno. Ova igra pomoći će ti izraziti i prepoznati svoje i tuđe emocije.

Igra sa 10 debelih velikih pečata (4 × 3.5 cm) od punog drveta od kojih svaki predstavlja jednu od 10 osnovnih emocija: sreću, znatiželju, divljenje, samopouzdanje, ljutnju, gađenje, tugu, strah, krivnju i iznenađenje.

Igra je namijenjena i djeci s posebnim potrebama ili čak odraslima.

Obrazovni ciljevi

Cilj ove igre je naučiti prepoznati i razlikovati 10 osnovnih emocija pomoću izraza lica. Dijete poboljšava svoje socijalne i emocionalne vještine, proširuje svoj vokabular, poboljšava finu motoriku i koordinaciju ruka-oko.

Način igre i aktivnosti

 1. Pokušaj imenovati svaku od emocija koja se nalazi na pečatima.
 2. Odaberi pečat s kojim želiš raditi i umoči ga u tintu. Pečati su prikladni za sve vrste tinte.

Primjer dodatnih aktivnosti:

 1. Kako se osjećam?

Potakni dijete da pomoću pečata izrazi kako se osjeća u raznim situacijama (npr. Kako se osjećaš svaki dan po povratku iz škole?). Kada dijete odabere pečat s željenom emocijom neka ga preslika na komad papira.

Ovim načinom možeš pitati dijete da opiše kako misli da se drugi oko njega/nje osjećaju u različitim situacijama (npr. Kako se osjeća djetetova majka kada kori svoje dijete jer ne pomaže u kući?)

 1. Kakvo ti je lice?

Dijete treba opisati geste, postupke i izraze lica koji se pojavljuju na svakom pečatu. Zajedno s djetetom analiziraj crte lica svakog lika postavljajući pitanja, npr. Kako izgledaju njihove oči? (vrlo otvorene, zatvorene, uplakane i sl.), Kako izgledaju njihova usta? (zatvorena, otvorena, nasmiješena i sl.) ili Kako izgledaju njihove obrve? Cilj ove aktivnosti je da dijete savlada samostalno identificiranje emocija i popratnih gesta.

 1. Vrijeme je za maštanje

U nastavku se nalaze fraze koje možeš dati djeci starije dob da razmisli o kako se osjeća u navedenoj situaciji stavljajući odgovarajući pečat sa strane svake fraze. Za malu djecu možeš glasno izgovoriti frazu i zamoliti dijete da odgovori kako se osjeća tako da na prazan papir stavi pečat koji odgovara toj emociji.

Pri ovoj aktivnosti nije važno procjenjivati da li je dijete dalo točan odgovor ili ne, već se zapitaj zašto je dalo baš takav odgovor.

PITANJA I FRAZE:

Što ti je u mislima ili na licu kada…? ili Što osjećaš kada…?

 1. Pronađeš igračku koju stvarno voliš, a koju si izgubio davno… SREĆA
 2. Dođe kući, a na stolu je paket umotan u smeđi papir, ali nema poruke… ZNATIŽELJA
 3. Imaš nešto važno reći starijoj sestri, a ona te neće poslušati… LJUTNJA
 4. Tvoj najbolji prijatelj se ne želi igrati s tobom… TUGA
 5. Tata te uhvati za ruku da kreneš nepoznatom ulicom… SAMOPOUZDANJE
 6. Kada u usta staviš hranu koju nimalo ne voliš… GAĐENJE
 7. Ideš na koncert omiljenog pjevača… DIVLJENJE
 8. Najbolji prijatelj ti dolazi u posjet kada ga ne očekuješ… IZNENAĐENJE
 9. Razbio/la si bratovu omiljenu igračku… KRIVNJA
 10. Izgubio/la si se u nepoznatom gradu i ne znaš kako doći kući… STRAH

 

Dimenzije proizvoda 20.5 × 8.5 × 3.5 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Emocionalna inteligencija, socijalne vještine i empatija
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  10
Materijal Drvo

 

Što razvija?

Socijalno – emocionalni razvoj

Socijalno-emocionalni razvoj podrazumijeva sposobnost kontroliranja i prilagođavanja ponašanja i emocija. Prve prave društvene odnose dijete razvija oko treće godine života, a neke od sposobnosti koje treba usvojiti su odgovornost, suradnja, samostalnost, poštivanje pravila, empatija, komunikativnost i samokontrola.
Dijete kroz interakciju s vršnjacima mora naučiti koje su reakcije primjerene, a koje nisu, odnosno kako primjereno izražavati, kontrolirati i razumjeti vlastite emocije te poštovati emocije drugih ljudi.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.