Connetix -  genijalne magnetne igračke za sve kreativce
11 Lip

Connetix - genijalne magnetne igračke za sve kreativce

Connetix magnetne pločice genijalna su igračka za sve dječje uzraste. Ako si u potrazi za idealnim poklonom one su stvarno idealno rješenje.

Imaš li dijete koje voli stvarati, graditi i izrađivati kreativna rješenja? Može se satima neometano igrati i sastavljati neobične građevine koje te iznenade baš svaki put. Onda je ovaj tekst pravo rješenje koje će ti pomoći u pronalasku novih ideja.

Što su Connetix igračke?

Connetix igračke su inovativni sklopivi magnetni konstrukcijski setovi koji omogućavaju djeci stvaranje, istraživanje i donošenje kreativnih struktura. Izrađene su od visokokvalitetne prozirne plastike s magnetima ugrađenim u svakom dijelu, što omogućuje da se dijelovi lako povezuju i razdvajaju. Svaki komad Connetix pločica ima magnetsku snagu koja osigurava čvrsto prianjanje, omogućavajući djeci gradnju u svim smjerovima.

Ono što čini Connetix igračke posebnima je njihova fleksibilnost i sposobnost da se koriste na mnogo načina. Djeca mogu stvarati kuće, kule, mostove, vozila, životinje i još mnogo toga. Imajući pristup različitim oblicima i veličinama, djeca mogu razvijati svoje motoričke vještine, kreativnost, prostornu svijest i matematičke koncepte kroz igru.

Osim što su izuzetno zabavne, Connetix igračke također imaju edukativne prednosti. Kroz manipulaciju magnetnim dijelovima, djeca se upoznaju s konceptima privlačenja i odbijanja, uzroka i posljedice te osnovnih principa fizike. Također, kroz eksperimentiranje s različitim oblicima i strukturama, djeca razvijaju logičko razmišljanje i rješavanje problemskih situacija.

Connetix pločice su prikladne za djecu svih uzrasta, od najmlađih do starijih. Mlađa djeca mogu se početi igrati s osnovnim oblicima i razvijati svoje fine motoričke vještine, dok starija djeca mogu izazvati svoju maštu i izgraditi složenije konstrukcije. Ove igračke su također interaktivne, omogućavajući djeci da se igraju zajedno s drugima, dijeleći ideje, surađujući i učiti jedni od drugih.

 

 

Savršen rođendanski poklon

Želiš svog mališana iznenaditi s jedinstvenim poklonom? Tražiš nešto što će ga zaintrigirati i potaknuti na učenje? Onda Connetix definitivno spada u jednu od sigurniji opcija.

Iako nije baš najjeftinija varijanta ovi magneti pružaju neograničene mogućnosti učenja i igre. Morate biti svjesni da na tržištu postoje različiti magnetni konstruktori. Iako na prvi pogled sve to izgleda nekako isto, realnost je ipak nešto drukčija. Nakon što testirate igraču i uvjerite se u snagu magneta tek tada shvatite kolike su razlike. Connetix pločice imaju snažan magnet i većih su dimenzija, potpuno su prilagođene za dječje ruke.

Znate li koliko slaganje magnetima može biti frustrirajuće? Nakon što si složio idealan toranj, sve ti se uruši i opet sve iz početka. Magnet mora biti 100% kvalitetan i snažan kako bi dijete moglo ispuniti svoju kreativnost i puni potencijal.

Kao što i sami znate, one najjeftinije verzije na kraju uvijek ispadnu najskuplje. Iz nabrojanih razloga razmislite o najkvalitetnijim magnetnim setovima jer sretno dijete - sretan roditeljsmiley!

 

Prednosti Connetix igračaka

Jedna od najveći prednosti ovih magnetnih pločica je neograničena mogućnost sastavljanja. Djeca mogu pogledati upute unutar pakiranja, ali one im ustvari nisu ni potrebne. Sve ono što im treba je kreativnost i mašta. Preporučena dob za početak igre su tri godine. Tada djeca uče o različitim bojama, otkrivaju magnetne sile i razvijaju finu motoriku. Sastavljaju jednostavne kreacije koje s vremenom postaju sve "ozbiljnija" zdanja. 

Za stariju djecu Connetix magnetne pločice služe za otkrivanje i razvijanje STEM vještina. Izrađuju se strukture poput kućica, dvoraca, automobila i drugih zahtjevnih građevina. U nastavku ćemo nabrojati koje sve sposobnosti one razvijaju:

1. Motoričke sposobnosti - Kroz slaganje i manipulaciju magnetnim pločicama, djeca poboljšavaju svoje fine motoričke sposobnosti i koordinaciju oka i ruke.

2. Kreativno razmišljanje - Omogućujući djeci da kreiraju svoje vlastite konstrukcije i dizajne, magnetne pločice potiču kreativnost i inovativno razmišljanje.

3. Razumijevanje prostora i oblika - Djeca uče o oblicima, bojama i prostoru kroz igru s magnetnim pločicama, što može poboljšati njihovo razumijevanje geometrije.

4. Rješavanje problema - Kroz izazove slaganja i konstruiranja, djeca uče kako riješiti probleme i razvijaju strateško razmišljanje.

5. Fizika - Igra s magnetima je izravan i zabavan način za djecu da se upoznaju s konceptima magnetizma, privlačnosti i odbijanja.

6. Socijalne i emocionalne vještine - Ako se igraju u skupini, djeca mogu razvijati timski rad, komunikaciju i učenje dijeljenja.

7. Samopouzdanje - Kroz postignuća u izgradnji i kreativnom izražavanju, djeca mogu poboljšati svoje samopouzdanje i osjećaj postignuća.

8. Razvoj govora i jezika - Opisivanjem svojih kreacija, djeca mogu proširiti svoj vokabular i razviti komunikacijske vještine.

 

 

Kako odabrati pravi Connetix set

Odabir pravog Connetix seta može biti uzbudljiv zadatak jer postoji širok raspon opcija za različite dobne skupine i interese djece. Kako biste odabrali pravi set, trebate uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora.

Prvo, razmislite o dobi djeteta. Connetix igračke nude setove prilagođene različitim dobima, od vrtića do starijih osnovnoškolaca. Mlađoj djeci mogu biti pogodni manji setovi s većim i jednostavnijim dijelovima, dok starija djeca mogu uživati u kompleksnijim setovima s više detalja. Važno je odabrati set koji je prikladan za djetetovu dob kako bi im pružio odgovarajući izazov i potaknuo njihovu kreativnost.

Drugo, razmislite o interesima djeteta. Connetix setovi dolaze u različitim temama i stilovima, kao što su gradnja, geometrija, priroda, i još mnogo toga. Ako dijete voli graditi zgrade i konstrukcije, možda će biti sretnije sa setom koji sadrži različite oblike i pločice za gradnju. S druge strane, ako dijete pokazuje interes za matematiku i geometriju, set s oblicima i uzorcima može biti savršen izbor.

Treće, obratite pažnju na veličinu i broj dijelova u setu. Connetix setovi dolaze u različitim veličinama, s različitim brojem dijelova. Manji setovi mogu biti prikladni za početnike ili djecu koja žele isprobati Connetix igračke, dok veći setovi nude više mogućnosti za gradnju i kreativnost. Uzmite u obzir i prostor koji imate kod kuće za pohranu seta kako biste odabrali odgovarajuću veličinu.

 

Kreativna gradnja s Connetix magnetima

Kreativna gradnja s Connetix magnetima je zaista nevjerojatna! Zamislite da imate beskrajne mogućnosti stvaranja i izgradnje raznih oblika, struktura i modela. To je upravo ono što Connetix igračke pružaju djeci. Sa svojim magnetnim dijelovima različitih oblika i veličina, potiče se dječja mašta i kreativnost.

Kada djeca počnu graditi s Connetix magnetima, otvara se cijeli novi svijet mogućnosti. Mogu se stvarati zgrade, mostovi, vozila, i još mnogo toga. Djeca mogu eksperimentirati s različitim kombinacijama dijelova, istraživati stabilnost struktura i razvijati svoje vještine u prostornoj percepciji. 

Prednost kreativne gradnje s Connetix igračkama je u tome što djeca uče na interaktivan način. Kroz proces stvaranja, oni razvijaju svoje motoričke vještine, logičko razmišljanje i prostornu svijest. Također se potiče suradnja i timski rad ako djeca igraju zajedno s drugima. To je prilika za dijeljenje ideja, razmjenu savjeta i zajedničko stvaranje nevjerojatnih građevina.

Kreativna gradnja može biti i terapeutski alat. Djeca mogu koristiti ove igračke kao način izražavanja i izgradnje svijeta prema vlastitoj viziji. To može imati pozitivan utjecaj na njihovu emocionalnu dobrobit, potičući osjećaj samopouzdanja i postignuća.

Uz Connetix magnete, kreativna gradnja postaje zabavna i obrazovna aktivnost koja potiče razvoj djeteta na mnogo razina. Ove igračke nisu samo obični komadići, već su ključ za otvaranje vrata mašte, kreativnosti i razmišljanja izvan okvira. Uživajte u putovanju gradnje i istraživanja s Connetix igračkama i svjedočite kako se svijet vašeg djeteta širi s novim mogućnostima.

 

Razvoj motoričkih vještina

Razvoj motoričkih vještina je važan dio djetinjstva, a Connetix igračke pružaju sjajnu priliku za poticanje i poboljšanje tih vještina. Kroz igru s ovim magnetnim dijelovima, djeca razvijaju svoje fine motoričke sposobnosti, koordinaciju oka i ruke te preciznost pokreta.

Kada se djeca igraju s  magnetima oni koristiti svoje prste i ruke kako bi povezali dijelove i stvorili različite oblike. Ovaj proces zahtijeva preciznost i kontrolu pokreta, što pomaže u razvoju finih motoričkih sposobnosti. Djeca će naučiti kako držati i manipulirati dijelovima, što će im biti korisno u mnogim svakodnevnim aktivnostima poput pisanja ili vezanja vezica.

Osim finih motoričkih vještina, Connetix igračke također potiču razvoj grubih motoričkih vještina. Mališani mogu graditi velike strukture, spajati dijelove i koristiti cijelo tijelo kako bi sudjelovala u igri. Ovaj proces razvija snagu mišića, ravnotežu i koordinaciju pokreta. Tijekom igre, mogu se kretati, ustajati, sjesti i manipulirati dijelovima, što doprinosi razvoju njihovih grubih motoričkih sposobnosti.

Connetix magneti nude neograničene mogućnosti za igru i stvaranje, što potiče djecu na istraživanje i rješavaju probleme. Kroz ovaj proces, mališani razvijaju kreativno razmišljanje, inovativnost i sposobnost rješavanja problema. Također se potiče razvoj prostorne svijesti i vizualno-motorne koordinacije.

Razvoj motoričkih vještina s Connetix igračkama ne samo da je zabavan i kreativan, već ima i dugoročne koristi za dječji razvoj. Ove igračke potiču ne samo tjelesni razvoj, već i kognitivni i emocionalni razvoj djeteta. Kroz igru, oni razvijaju samopouzdanje, upornost, strpljenje i sposobnost izražavanja svoje mašte i ideja.

 

Learn and Grow - konkurencija Connetix magnetima

Istražujući svijet magneta došli smo i do ozbiljnog konkurenta. Learn and Grow brand dolazi iz Australije isto kao i Connetix. Riječ je o ozbiljnom protivniku koji nas je oduševio kvalitetom i rješenjima.

 

Naš TOP 3 odabir magnetnih pločica Learn and Grow

 

Magnetne pločice Expert set 110

KUPI ODMAH

Magnetne pločice Osnovni set 64

KUPI ODMAH

Magnetne pločice Geo set 36

KUPI ODMAH

 

Learn and Grow magnetne pločice imaju posebne temeljne ploče za gradnju, koji osim vanjskih magnetnih rubova imaju i unutarnja magnetna područja. S tim potezom dobili su dodatnu stabilnost i mogućnost gradnje viših 3D struktura. Imaju vrlo jak magnet i spajanje pločica je fenomenalno.

Unutar asortimana nalaze se: osnovni set za gradnju, veliki set, geometrijske setove i posebne setove za izradu vozila. 

Klikni ovdje i pronađi fenomenalne magnetne pločice.

 

Tekstovi koji bi te mogli zanimati:

5 trikova za učenje tablice množenja

Abakus kao osnova matematike za djecu

Kinetički pijeska i njegove brojne prednosti

 

Često postavljena pitanja

1. Kako se koriste Connetix igračke?

Connetix igračke su jednostavne za korištenje. Dijelovi imaju magnetne spojeve koji omogućuju lako spajanje i stvaranje različitih oblika. Djeca mogu graditi kuće, vozila, životinje i još mnogo toga. Ovisno o dobi i vještinama djeteta, mogu se koristiti prema uputama ili slobodnom maštom.

2. Kako Connetix igračke potiču razvoj djeteta?

Kroz igru s ovim igračkama, djeca razvijaju svoje fine motoričke sposobnosti, koordinaciju oka i ruke te sposobnost preciznosti pokreta. Također se potiče razvoj kreativnog razmišljanja, inovativnosti, prostorne svijesti i vizualno-motorne koordinacije.

 

Zaključak

Connetix igračke su sjajan izbor za svako dijete koje voli graditi, istraživati i razvijati svoje motoričke vještine. One su pouzdane, kvalitetne i pružaju neograničene mogućnosti za igru i stvaranje.

Najnovije

Hrvatska abeceda - kako je približiti djeci?

Hrvatska abeceda predstavlja temelj hrvatskog jezika. Zaronite u svijet 30 slova koja oblikuju bogat..

Memory igre za djecu - 5 razloga zašto ih koristiti

Memory igre za djecu - alat za razvoj dječjeg mozga. Saznaj 5 razloga zašto ih koristiti u igri i uč..

Osnovne boje - kako boje oblikuju naš život?

Upoznajte osnovne boje - primarne i sekundarne boje koje čine temelj svijeta boja. Otkrijte njihovo ..

Slonovi - uvod u fascinantni svijet divovskih sisavaca

Zabavite se s djecom uz edukativne igre o slonovima. Naučite, igrajte se i razvijajte vještine uz na..

Zbrajanja i oduzimanja do 5 - razvijanje predmatematičkih vještina

Učenje zbrajanja i oduzimanja do 5 nikada nije bilo zabavnije! Otkrijte razne metode i aktivnosti za..