Što imaju zajedničko

 • 18,90€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20532

Edukativna igra Što imaju zajedničko? kroz zabavan i poučan način razvija logičko razmišljanje kod djece. Što zajedničko imaju pas i mačka? Što je zajedničko budilici i ručnom satu? Od čega je izrađena flauta i kako se svira? Uz ovu poučnu igru djeca će povećati svoj vokabular i prepoznati zajedničke karakteristike objekata na karticama.

Odgojni ciljevi

 • Uočavanje općih karakteristika objekata
 • Logičko razmišljanje
 • Usvajanje vokabulara
 • Razvoj koordinacije ruka-oko
 • Učenje stranog jezika

Način igre

Igra povezivanja parova sa zajednički karakteristikama sastoji se od 34 kartice (9 × 9 cm) i može se napraviti 17 parova.

Primjer:

 • flauta / truba (glazbeni instrumenti)
 • budilica / ručni sat (za određivanje vremena)
 • pas / mačka (kućni ljubimci, sisavci)
 • globus / karta svijeta (oblici prikaza Zemlje)
 • cipele / tenisice (obuća)
 • patka / flamingo (ptice)
 • češalj / četka (za češljanje kose)

Djeca se mogu igrati pojedinačno ili u grupama. Na karticama se nalazi petobojni obrub koji pomažu djetetu da vidi da li je točno složilo asocijaciju.

 1. Asocijacija
 • Raširi karte na stolu i neka dijete odabere karticu i traži njezin par. Kad pronađe par neka provjeri točnost pomoću petobojnog obruba.
 1. Usmeno izražavanje
  - Neka dijete odabere karticu i iz različitih perspektiva opiše fotografiju koja se nalazi na njoj, primjer flauta:
 • Kategorija kojoj pripada: glazbalo
 • Fizičke karakteristike: oblik, boja i veličina
 • Materijali i elementi od kojih je izrađena: drvo, s rupama i mjestom za puhanje
 • Kako se koristi / svira: tako da se puše i prstima prekrije rupe

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj logičkog razmišljanja i memorije
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  34
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.