Asocijacije

 • 39,30€ 296,11kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20530

Gusjenica se pretvara u leptira, zubna pasta se koristi s četkicom, a za sviranje flaute trebaju nam note. Možeš li i ti logički povezati fotografije na karticama u parove da čine smislenu cjelinu? Ova edukativna igra pomaže u razvoju logičke asocijacije, obogaćivanju vokabulara i razvoju koordinacije ruka-oko.

Pedagoške karakteristike

Ovaj edukativni materijal temelji se na logičkom povezivanju parova pomoću fotografija predstavljenih na svakoj kartici. Predmete na fotografijama lako je prepoznati, imenovati i povezati. Igra je odličan alat za razvoj vokabulara i korištenje glagola koji se odnose na radnje predstavljene objektima svakog od navedenog para. U pakiranju se nalazi 68 kartica (9 × 9 cm).

Odgojni ciljevi

 • Razvijanje vokabulara
 • Razvoj logičke asocijacije
 • Razvoj apstraktnog mišljenja
 • Razvoj sposobnosti promatranja
 • Razvoj koordinacije ruka-oko

Način igre

U igri asocijacija nalazi se 68 kartica sa fotografijama koje predstavljaju objekte ili prizore iz svakodnevne okoline. Od kartica je moguće formirati 34 asocijacije.

Primjer:

 • pasta / četkica za zube
 • gusjenica / leptir
 • svjetiljka / žarulja
 • tost / džem
 • ključ / lokot
 • bilježnica / olovka
 • stol / stolica
 • olovke / šiljilo

Kartice imaju sustav samoispravljanja pomoću obruba u pet različitih boja.

 1. Položi karte na stol
 2. Primjerom pokaži djetetu kako se parovi trebaju logički i funkcionalno povezati
 3. Pokaži djetetu kako funkcionira sustav samoispravljanja pomoću obruba u bojama.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj koncentracije i logičkog razmišljanja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  68
Materijal Karton

 

Asocijacije za djecu

Asocijacije su igra riječima koja potiče igrače da povežu riječi ili pojmove na temelju zajedničkog nazivnika. Ova igra može biti individualna ili timski natjecateljska. Cilj je pronaći što više ispravnih asocijacija u zadatom vremenskom okviru. Mogu biti tematske, općenite ili vezane uz određeni predmet ili područje.

Osim što je zabavna, potiče kreativnost i razmišljanje izvan ustaljenih okvira. Djeca će razvijati svoje sposobnosti brzog povezivanja ideja i riječi te poboljšati svoje verbalne vještine. Ova igra također potiče timski rad, jer djeca mogu igrati zajedno i surađivati

Savjeti za uspješno vođenje igre asocijacije

Uspješno vođenje igre asocijacije s djecom može poboljšati njihovo iskustvo i osigurati da igra bude zabavna i edukativna. Prilikom vođenja ove igre, važno je slijediti nekoliko savjeta koji će osigurati uspješno iskustvo za sve sudionike. Prvi savjet je odabrati prikladnu temu za igru asocijacije. Tema treba biti primjerena dobi i interesima djece, tako da će ih zainteresirati i potaknuti na razmišljanje. Na primjer, možete odabrati temu životinje, hrana, sportovi ili omiljeni likovi iz bajki.

Nadalje, jasno objasnite pravila igre prije početka. Osigurajte da svi sudionici razumiju kako se igra igra, kako se boduje i koji su ciljevi. To će spriječiti nesporazume tijekom igre i osigurati da svi budu na istoj stranici. Važno je postaviti vrijeme za svaku rundu igre. Vremensko ograničenje potiče djecu da brzo razmišljaju i izraze svoje asocijacije. To će dodatno potaknuti kreativnost i izazvati brze reakcije kod djece.

Također je važno poticati kreativnost tijekom igre. Pohvalite i podržite kreativne i originalne asocijacije koje djeca daju. Ohrabrite ih da razmišljaju izvan ustaljenih okvira i budu maštovita. To će potaknuti razvoj njihove kreativnosti i razmišljanja izvan ustaljenih obrazaca. Ako se igra asocijacije igra u timovima, važno je promovirati suradnju među članovima tima. Potaknite ih da komuniciraju, razmjenjuju ideje i surađuju kako bi došli do ispravnih asocijacija. To će razvijati njihove timsko radne vještine i sposobnost suradnje s drugima.

Važno je pružiti ravnotežu između zabave i učenja tijekom igre asocijacije. Igra treba biti zabavna, ali istovremeno može pružiti i edukativne koristi. Pobrinite se da djeca uživaju u igri, ali da i razvijaju vještine poput komunikacije, kreativnosti i razmišljanja. To će osigurati da igra bude korisna i edukativna aktivnost. Budite fleksibilni tijekom vođenja igre. 

 

Što razvija igra asocijacije?

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.