Prije i poslije

  • 40,00€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20540

Znaš li koje radnje prethode puhanju rođendanskih svjećica? Što se događa prije i poslije zalijevanja biljke? Igra asocijacija "prije-tijekom-poslije" potaknut će tvoje logičko razmišljanje i prostorno-vremensko zaključivanje pomoću kartica s fotografijama.

Psihopedagoške karakteristike

Sadržaj ove igre temelji se na logičkoj i slijednoj asocijaciji "prije-tijekom-poslije". Svaka serija foto kartica predstavlja situacije i iskustva iz svakodnevnog života koje dijete lako prepoznaje i svjesno je funkcionalnog odnosa koji ih spaja. Ova igra izvrsno je sredstvo za razvijanje jezika i korištenje glagola koji odgovaraju prikazanim radnjama na fotografijama.

Odgojni ciljevi

Cilj ove igre asocijacija je razvoj prostorno-vremenskog razumijevanja, odnosno razumjeti logični i vremenski redoslijed kojim se stvari događaju. Kroz igru dijete unapređuje vokabular, potiče logičko razmišljanje i prostorno-vremensko zaključivanje. Kartice pomažu djetetu u razvoju promatranja, koordinacije ruka-oko i apstraktnog mišljenja.

Način igre i preporuke

Igra ima samoljepljiv sustav od pet obojenih traka što omogućuje djetetu slobodno rukovanje i samoispravljanje. 5 od 10 glavnih kartica ima zeleni, a 5 kartica plavi obrub, tako da možeš podijeliti karte u dvije grupe. Glavna kartica je ujedno i središnja. Na temelju fotografije na glavnoj kartici, dijete treba tražiti fotografije s logičnom vezom i postaviti ih sa svake strane glavne kartice. Redoslijed radnje koji dijete treba postaviti je: prije, tijekom (glavna kartica) i poslije.

U pakiranju se nalazi 60 foto kartica (7.5 × 7.5 cm) i 10 glavnih kartica (7.5 × 22.5 cm). Ukupno se nalazi 90 fotografija podijeljenih u 30 serija situacija "prije-tijekom-poslije". Svaka od serija sastoji se od 3 fotografije. Igra je organizirana oko 10 glavnih kartica koje čine središte, a trebaš ih nadopuniti s obje strane ispravnim foto karticama.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Percepcija vremena i vremenki redoslijed
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  70
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.