Taktilni memo - Priroda

 • 35,30€ 265,97kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20411

Možeš li na slici prepoznati tigra, zebru ili lopoč? Ako možeš, onda si spreman/na za novi izazov -  zatvori oči i zaigraj igru memorije pomoću osjetila dodira. Dodirni kartice i raspoznaj različite teksture životinja, biljaka i prirodnih pojava. Igra je prikladna i za djecu s posebnim potrebama ali i za odrasle koji žele raditi na taktilnoj diferencijaciji, vizualnom pamćenju  i svijesti kroz dodir.

Ciljevi učenja

Ova taktilna memory igra razvija koncentraciju i zapažanje, te vježba vizualno i taktilno pamćenje kroz slike iz stvarnog života i različite teksture. Proširuje vokabular vezan uz prirodu.

Načini igre i aktivnosti

 1. Klasična igra memorije
  Rasporedi kartice licem okrenutim prema dolje s utorom okrenutim prema sebi. Nasumično odaberi i okreni dvije karte. Ako su par zadrži ih, a ako nisu vrati ih na isto mjesto licem prema dolje. Pobjednik je igrač s najviše pronađenih parova.

 2. Taktilna igra memorije
  Postavi kartice licem prema dolje s utorom okrenutim prema sebi. Nasumično odaberi i okreći dvije kartice na način da prvu okreneš, a prije okretanja druge kartice zatvori oči i dodirom pokušaj prepoznati da li se radi o istoj kartici. Ako uspiješ pronaći par, zadrži ga, a ako nisu vrati kartice na isto mjesto licem prema dolje.

 3. Prepoznavanje slike
  Odaberi 4 od 34 kartice i upoznaj njihove strukture. Promiješaj ih i postavi licem prema dolje. Zatvori oči i uzmi jednu od 4 postavljene kartice. Koristi osjetilo dodira da pokušaš pogoditi o kojoj se kartici radi.

 4. Rječnik
  Imenuj slike koje se nalaze na karticama.

Igra memorije sastoji se od 34 kartice izrađene od debelog, čvrstog kartona visoke kvalitete, dimenzije 9×9 cm.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj vizualnog i taktilnog pamćenja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  34
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.