Taktilni memo - Priroda

 • 36,50€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20411

Možeš li na slici prepoznati tigra, zebru ili lopoč? Ako možeš, onda si spreman/na za novi izazov -  zatvori oči i zaigraj igru memorije pomoću osjetila dodira. Dodirni kartice i raspoznaj različite teksture životinja, biljaka i prirodnih pojava. Igra je prikladna i za djecu s posebnim potrebama ali i za odrasle koji žele raditi na taktilnoj diferencijaciji, vizualnom pamćenju  i svijesti kroz dodir.

Ciljevi učenja

Ova taktilna memory igra razvija koncentraciju i zapažanje, te vježba vizualno i taktilno pamćenje kroz slike iz stvarnog života i različite teksture. Proširuje vokabular vezan uz prirodu.

Načini igre i aktivnosti

 1. Klasična igra memorije
  Rasporedi kartice licem okrenutim prema dolje s utorom okrenutim prema sebi. Nasumično odaberi i okreni dvije karte. Ako su par zadrži ih, a ako nisu vrati ih na isto mjesto licem prema dolje. Pobjednik je igrač s najviše pronađenih parova.

 2. Taktilna igra memorije
  Postavi kartice licem prema dolje s utorom okrenutim prema sebi. Nasumično odaberi i okreći dvije kartice na način da prvu okreneš, a prije okretanja druge kartice zatvori oči i dodirom pokušaj prepoznati da li se radi o istoj kartici. Ako uspiješ pronaći par, zadrži ga, a ako nisu vrati kartice na isto mjesto licem prema dolje.

 3. Prepoznavanje slike
  Odaberi 4 od 34 kartice i upoznaj njihove strukture. Promiješaj ih i postavi licem prema dolje. Zatvori oči i uzmi jednu od 4 postavljene kartice. Koristi osjetilo dodira da pokušaš pogoditi o kojoj se kartici radi.

 4. Rječnik
  Imenuj slike koje se nalaze na karticama.

Igra memorije sastoji se od 34 kartice izrađene od debelog, čvrstog kartona visoke kvalitete, dimenzije 9×9 cm.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj vizualnog i taktilnog pamćenja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  34
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.