Velika memo igra - Zdrave namirnice

  • 21,90€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20402

Velik i snažan možeš biti samo ako jedeš zdravo. Jedeš li brokulu, mrkvu ili špinat?

Zabavna igra pamćenja uz koju će tvoje dijete naučiti neke nove zdrave namirnice i ubrzati razvoj pažnje, zapažanja, sposobnosti razlikovanja i grupiranja. Imenovanjem namirnica dijete će obogatiti svoj rječnik i poboljšati vizualno i prostorno pamćenje.

34 debele kartonske kartice (9 × 9 cm) sadrže prikaz važnih zdravih namirnica - mrkva, špinat, jogurt, jaja, slanutak, bobičasto voće, dinja, rajčice, luk, leća, avokado, naranče, losos, brokula, orasi, piletina i češnjak.

Odgojni ciljevi:

  • Vježba memorije pomoću slika iz stvarnog života
  • Razvoj koncentracije, zapažanja, grupiranja i klasifikacije
  • Razvoj vizualnog i prostornog pamćenja
  • Obogaćivanje vokavulara

Način igre

  1. Započni igru memorije polaganjem kartica licem prema dolje. Naizmjenično okreći dvije kartice i ako su par ostavi ih okrenute, a ako nisu vrati ih na mjesto. Osoba s najviše pronađenih parova je pobjednik.
  2. Navedi dijete da imenuje sve zdrave namirnice na karticama i formira rečenice koje sadrže riječi prikazane na slikama kako bi obogatilo svoj rječnik i savladalo strukturiranje rečenica.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob 2+
Obrazovni cilj Razvoj koncentracije, vizualnog i prostornog pamćenja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  34
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.