Fotografije namirnica

  • 36,60€ 275,76kn

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20507

Nauči raspoznavati i klasificirati hranu s obzirom na njeno podrijetlo. Fotografije namirnice treba podijeliti u skupinu biljnog i životinjskog podrijetla. Dijete može i samostalno određivati kategorije, pa hranu može dijeliti u kategorije s obzirom na to jede li se sirova ili kuhana, raste li ispod ili iznad zemlje i slično.

Ciljevi učenja

  • Proširivanje osnovnog vokabulara
  • Poboljšanje vještine slušanja i pamćenja

Način igre

Dijete treba klasificirati namirnice u skupine na temelju njihovih zajedničkih karakteristika, što rezultira proširivanjem vokabulara. Dijete, uz to, počinje vještije konstruirati rečenice i jača sposobnost logičkog razmišljanja. Igra može uključivati eliminiranje fotografija namirnica koje ne pripadaju određenoj skupini ili pak izmišljanje priča koje uključuju određene namirnice s fotografija. Osim toga, kartice se mogu koristiti za jačanje vizualne memorije, a odličan su alat i za početno učenje stranih jezika.

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Poticanje i obogaćivanje upotrebe jezika
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  54
Materijal Karton

 

Što razvija?

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi. Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Molim prijavite se ili se registrirajte da biste mogli napisati recenziju

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.