Ksilofon

  • 24,90€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Vilac

Šifra: 8359

Veliki ksilofon za male ruke, izrađen od drva u svim duginim bojama. Zbog svog privlačnog izgleda potiče djecu da krenu u stvaranje zvukova, uče o instrumentu i melodijama koje mogu proizvesti.

Dimenzije: 33 x 4.5 x 22 cm, namijenjeno za dob od 3+ godine.

 

Što je ksilofon za djecu?

Ksilofon je popularni glazbeni instrument koji se često koristi u glazbenoj edukaciji djece. Radi se o perkusionističkom instrumentu koji ima niz štapova ili pločica različitih duljina. Svaka pločica proizvodi specifičan ton kada se udara čekićem. Ksilofon za djecu obično ima svijetle boje i prilagođen je njihovoj visini i motoričkim sposobnostima.

Kako funkcionira ksilofon?

Ksilofon radi na principu proizvodnje zvuka udaranjem štapova na pločice. Svaka pločica je napravljena od različitog materijala i ima određenu duljinu. Što je dulja pločica, niži je ton koji proizvodi. Kada dijete udari pločicu ksilofona čekićem, pločica vibrira i stvara zvuk određene visine.

Ksilofon za djecu - popularni glazbeni instrument

Ksilofon za djecu je jedan od najpopularnijih glazbenih instrumenata namijenjenih mlađoj dobi. Djeca se često privlače njegovim svijetlim bojama i jednostavnom načinu sviranja. Ksilofoni za djecu dolaze u raznim veličinama i dizajnima, prilagođenim njihovim potrebama i razvojnim fazama.

 

Sviranje ksilofona donosi mnoge prednosti u razvoju djece

1. Razvijanje sluha i glazbene sposobnosti: Ksilofon pomaže djeci da razviju sluh i glazbeni osjećaj. Kroz sviranje ksilofona, djeca će naučiti prepoznati tonove, ritam i melodiju, što će im pomoći u budućem glazbenom razumijevanju.

2. Razvoj motoričkih vještina: Sviranje zahtijeva preciznost i koordinaciju ruku. Djeca će naučiti kako pravilno koristiti čekić i udariti točnu pločicu kako bi proizvela željeni ton. To će poboljšati fine motoričke vještine i kontrolu pokreta kod djece.

3. Poticanje kreativnosti i izražavanja: Sviranje ksilofona omogućuje djeci da izraze svoju kreativnost kroz glazbu. Mogu eksperimentirati s različitim zvukovima, tonovima i melodijama te stvarati vlastite glazbene kompozicije. To razvija dječju maštu i potiče samopouzdanje.

4. Podizanje razine koncentracije: Zahtijeva pažnju i fokusiranje kako bi se svaki ton svirao ispravno. Redovito sviranje ksilofona može pomoći djeci u razvijanju sposobnosti koncentracije i dugotrajnog fokusa, što će im biti korisno i u drugim područjima života.

5. Poticanje emocionalnog izražavanja: Glazba ima moć izražavanja različitih emocija. Omogućuje djeci da prenesu svoje osjećaje kroz glazbu. Mogu svirati veselu, tužnu ili energičnu melodiju, što će im pomoći da prepoznaju i izraze svoje emocije na kreativan način.

6. Razvijanje socijalnih vještina: Može biti i društveni instrument. Djeca mogu svirati u grupi ili zajedno s drugim glazbenicima, što će ih naučiti suradnji, slušanju drugih i prilagođavanju zajedničkom ritmu. To će poboljšati njihove socijalne vještine i sposobnost timskog rada.

7. Poticanje memorije i učenja: Ksilofon ima različite tonove raspoređene po pločicama. Djeca će morati zapamtiti koje pločice proizvode određene tonove i kako ih pravilno svirati.

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.