Velika memo igra - Izumi

  • 21,90€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20406

Kako bi izgledao svijet da nikad nije izmišljen telefon, novac ili kotač? Koja je razlika između prvog kotača i današnjeg? Vježbaj svoju memoriju, zapažanje i koncentraciju pomoću kartica uz koje ćeš saznati nešto novo o najvažnijim izumima. Okreći kartice i otkrij neke od najvažnijih izuma, usporedi kako su izgledali na početku, a kako sad izgledaju i koliko su važni za svijet koji danas poznajemo.

U pakiranju se nalaze 34 kartice od čvrstog i kvalitetnog kartona dimenzije 9×9 cm. Kartice predstavljaju neke od najpoznatijih izuma: kotač, pisanje, sapun, novac, čaše, džepni sat, četkica za zube, invalidska kolica, WC, parna lokomotiva, bicikl, telefon, žarulja, automobil, avion, televizija i računalo.

Obrazovni ciljevi

Ova igra memorije pomaže djetetu u razumijevanju i prepoznavanju evolucije izuma. Potiče razvoj koncentracije, zapažanja, razlikovanja, grupiranja i raspoređivanja. Uz učenje izuma proširuje se vokabular, te razvija vizualno i prostorno pamćenje.

Način igre

Promiješaj kartice i rasporedi ih po stolu licem okrenutim prema dolje. Naizmjenično okreni dvije kartice i ako pronađeš par zadrži ih i nastavi okretati još dvije karte. Ako okrenute karte nisu par, vrati ih na isto mjesto licem okrenutim prema dolje. Igra završava kad ne ostane više nijedna kartica na stolu, a pobjednik je onaj koji je skupio najviše parova.

Ostale aktivnosti

  • Analiziraj razlike i sličnosti svakog izuma u njegovoj staroj i modernoj verziji (veličina, oblik, boja, materijal…).
  • Grupiraj izume prema zajedničkim karakteristikama (prijevozna sredstva, komunikacija…).
  • Imenuj prednosti koje je svaki izum donio u naše živote, i zamisli kako bi svijet izgledao bez tih izuma.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj pažnje, koncentracije i memorije
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  34
Materijal Karton
 

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.

Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.