Memo farma

  • 25,50€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20815

Smjesti sve životinje na farmu prije nego zločesti vuk dođe do cilja! Kako bi spasio/la životinje dobro se koncentriraj i pronađi tražene parove. Ova igra pomaže u razvoju koncentracije i pamćenja.

Način igre

Igra sadrži crveni žeton, kocku, držač žetona, ploču za igru (32 × 23 cm), 20 kartica životinja (4.8 × 4.8 cm) i naljepnice.

  1. Zalijepi naljepnice domaćih životinja i vuka na kocku. Dvije naljepnice vuka zalijepi sa svake strane crvenog žetona.
  2. Stavi ploču za igranje na stol i pored nje posloži 20 kartica koje prikazuju domaće životinje. Te kartice okreni licem prema dolje. Žeton s vukom postavi na početak ploče za igranje gdje je prikazan vuk.
  3. Baci kockice:
  • Ako na kockici dobiješ životinju s farme, među karticama na stolu moraš pronaći par kartica (2 kartice) te životinje. Ako pronađeš par, kartice životinje stavi na farmu, a ako ne pronađeš, kartice vrati natrag okrenute licem prema dolje.
  • Ako na kockici dobiješ vuka, žeton s vukom pomiče se za jedno mjesto naprijed.
  1. Mogući ishodi:
  • Sve životinje su spašene prije nego je vuk stigao do cilja
  • Vuk je stigao do cilja prije nego su životinje smještene na farmu

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 7 godina
Obrazovni cilj Razvoj koncentracije i pamćenja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  25
Materijal Karton, plastika

 

Što razvija?

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.