Otkrij geometrijske oblike u svakodnevnom životu

 • 40,50€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20535

Edukativna igra Otkrij geometrijske oblike u svakodnevnom životu pomaže tvom djetetu naučiti geometrijske oblike prepoznajući ih u predmetima iz svakodnevnog okruženja.

Kojem geometrijskom obliku pripada mrkva, sladoled u kornetu ili prometni čunj? Možeš li tvoje dijete koristeći samo dodir prepoznati o kojem se geometrijskom obliku radi? Ova zanimljiva igra pomoći će tvom djetetu da savlada geometrijske oblike, poboljša sposobnost razlikovanja i prepoznavanja te nadopuni svoj rječnik novim pojmovima.

Psihopedagoške karakteristike

Sadržaj igre temelji se na asocijacijama i sličnostima koje postoje između pojedinih predmeta u našem okruženju i određenih geometrijskih oblika.

Predmete na fotografijama dijete lako može prepoznati i imenovati čemu služe. Ovom igrom dijete se upoznaje s geometrijskim oblicima na način da im daju funkciju i primjenu u stvarnom životu.

Kroz povezivanje između fotografija predmeta u kontekstu, fotografija geometrijskih figura i čvrstih geometrijskih oblika, dijete razvija vještine identifikacije i klasifikacije. Uz to razvija i obogaćuje rječnik.

Odgojni ciljevi

 • Stjecanje sposobnosti morfološkog povezivanja predmeta
 • Poboljšanje sposobnosti prepoznavanja, razlikovanja i grupiranja
 • Razvijanje vokabulara
 • Korištenje apstraktnog mišljenja
 • Razvoj vještine zapažanja
 • Učenje oblikovanja pretpostavki
 • Poboljšanje koordinacije ruka-oko

Način igre

 1. Na poleđini kartica nalazi se samokorekcijski sustav koji pomaže djetetu u provjeri ispravnosti složenih kartica.
 2. 7 glavnih kartica (crveni obrub) podijeli djeci. Na stolu, na dohvat ruke, ostavi čvrste geometrijske figure kako bi ih mogli identificirati svojom odgovarajućom karticom.
 3. Ostatak kartica (plavi obrub) sa fotografijama koje predstavljaju geometrijske oblike u stvarnom obliku ostavi na stolu kako bi ih djeca mogla prepoznati po morfološkoj sličnosti, grupirati  i pravilno postaviti na sve četiri strane glavne kartice (iznad, ispod, lijevo, desno).
 4. Pomoću neprozirne vreće djeca mogu vježbati prepoznavanje različitih geometrijskih oblika dodirom.

Set sadrži 7 čvrstih geometrijskih oblika (5 cm visine), 35 kartica (9 × 9 cm), geometrijske figure za slikanje, izrezivanje i konstruiranje te neprozirnu torbu.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Vokabular, razvoj sposobnosti prepoznavanja i razlikovanja
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  43
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi.

Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe.
Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

Razvoj logičko-matematičkih vještina

Razvoj logičko-matematičkih vještina podrazumijeva usvajanje matematičkih pojmova kao što su veličina, boja, oblik, količina, brojevi, aritmetički znakovi, razvrstavanje, simetrija, mjerenje i sl.
Djeca najlakše uče matematiku igrajući se opipljivim predmetima, a neke od najvažnijih aktivnosti uključuju razvrstavanje (prema boji i veličini), uspoređivanje (prema duljini I veličini) i nizanje (prema određenom redoslijedu).

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.