Taktilno - vizualni domino

  • 34,40€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Nema na stanju

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20615

Igra Taktilni - vizualni domino uči djecu brojeve i oblike, a odličan je izbor i za djecu s oštećenjem vida i motoričkim poteškoćama. Igra razvija vizualne i taktilne vještine, te poboljšava koordinaciju ruka-oko.

Odgojni ciljevi

  • Razvoj vizualne i taktilne percepcije
  • Razvoj koncentracije i zapažanja
  • Poboljšanje vizualne memorije i pamćenja
  • Razvoj koordinacije ruka-oko

Ovaj domino mogu igrati i osobe s oštećenje vida zahvaljujući gruboj teksturi i velikom kontrastu primarnih boja (bijela, crna i crvena).

Način igre

Domino igra sastoji se od 28 domina i 15 žetona (brojača) za praćenje koliko je igara dobio koji igrač.

  • Sve dijelove promiješaj i podijeli igračima (max. 7 komada po igraču). Ako ostane komada ostavi ih na hrpi s ilustracijama okrenutim prema dolje. Najmlađi igrač započinje prvi. U svakom potezu, igrači moraju odložiti jedan od svojih komada kad god se ilustracije podudaraju. Ako igrač nema odgovarajuću ilustraciju, uzima jedno domino s hrpe sve dok ne dobije potrebnu ilustraciju. Ako na hrpi nema domina, onda taj igrač preskače red. Prvi igrač koji ostane bez domina pobjeđuje. Ako se igra ne može nastaviti, broji se domino svakog igrača i pobjeđuje igrač s najmanje domina.

Igra je prilagođena djeci u dobi od 3 do 8 godina. U pakiranju se nalazi 28 domina (13 × 6 cm) i 15 žetona (promjera 4 cm).

 

Dimenzije proizvoda 20 × 13 × 6 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj vizualne i taktilne percepcije
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  43
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi. Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Koordinacija ruka-oko

Koordinirana kontrola pokreta oka s pokretom ruke važna je za kretnje poput posezanja, grabljenja i hvatanja. Mogućnosti da ruka i prsti pravilno izvrše zadatak koji smo vidjeli okom usko je vezana uz finu motoriku i predstavlja jednu od najvažnijih motoričkih osobina koja se razvija u ranom periodu života.

Fina motorika

Fina motorika niz je koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake radi izvođenja sitnih, preciznih pokreta koji su ključni za izvođenje svakodnevnih zadataka i pripremu za školu. To uključuje zakopčavanje odjeće, hvatanje predmeta, pravilno držanje olovke, služenje gumicom za brisanje ili rezanje škarama po zadanoj liniji. Izostanak pravilnog motoričkog razvoja može imati posljedice na djetetov kognitivni razvoj.

Razvoj logičko-matematičkih vještina

Razvoj logičko-matematičkih vještina podrazumijeva usvajanje matematičkih pojmova kao što su veličina, boja, oblik, količina, brojevi, aritmetički znakovi, razvrstavanje, simetrija, mjerenje i sl.
Djeca najlakše uče matematiku igrajući se opipljivim predmetima, a neke od najvažnijih aktivnosti uključuju razvrstavanje (prema boji i veličini), uspoređivanje (prema duljini I veličini) i nizanje (prema određenom redoslijedu).

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

Col 2

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.