Dječji mikroskop GeoSafari

  • 69,00€ 58,65€

Najniža cijena posljednih 30 dana: 69,00€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Learning Resources Ltd

Šifra: 5301

Ovaj sveobuhvatni set mikroskopa od 95 dijelova sadrži sve što je potrebno mladim znanstvenicima kako bi mogli promatrati svijet ispred sebe, kao i alate koji su im potrebni da kreiraju vlastita otkrića! MicroPro nudi povećanje od 50x do 600x, s ugrađenim svjetlom i kotačićem za fokusiranje. Ovaj opsežni set mikroskopa idealan je za istraživanje znanstvenih i tehnoloških predmeta uz praktično učenje.

Zahtijeva 2 AA baterije (nisu uključene).
Prikladno za uzrast 8+

 

Što je mikroskop?

Pogledajmo što je uopće mikroskop?  (od grč. μικρός: malen, sitan + σκοπέω: promatram, gledam; arh. sitnozor) „Mikroskop je instrument koji daje uvećane slike bliskih predmeta koji se ne mogu promatrati golim okom. Omogućuje da se predmet promatra pod širokim vidnim kutom odnosno, kao da je maksimalno približen oku, a da istodobno njegova slika ostane oštra i jasna. „

 

Kad je najbolje vrijeme za upoznavanje djece s mikroskopom?

Vrlo jednostavno, kad pokaže interes za istraživanje i proučavanje predmeta na jedan potpuno drugi način. Djeca vole postavljati pitanja, neki posebno vole znanost, zanimaju ih stvari na koje im roditelji ne mogu dati odgovor bez da posegnu za nekim alatom ili instrumentom. Upravo taj alat je MIKROSKOP. Zapamti! MIKROSKOP NIJE IGRAČKA ( ustvari je, ukoliko je plastičan i nema nikakvu svrhu osim imitativne igre). No, govorimo li o pravom mikroskopu to je alat tj. instrument, koji daje uvećanu sliku predmeta. Znajući ovo, mi kao roditelji moramo sami procijeniti je li naše dijete spremno odnositi se kako treba prema instrumentu poput mikroskopa.

Nema apsolutno pravog vremena kada bi djeca trebala početi koristiti mikroskop. Međutim, uobičajeno je da se djeca počinju upoznavati s ovom vrstom alata kada su u predškolskoj dobi ili u ranom osnovnoškolskom uzrastu, obično oko 3-5 godina.U ovom ranom dobu, najbolje je početi s jednostavnim, robusnim mikroskopima koji su dizajnirani za mlađu djecu. 

Kako djeca odrastaju i razvijaju bolje motoričke vještine i razumijevanje svijeta oko sebe, mogu preći na složenije mikroskope. Ovo bi obično bilo oko 8-10 godina, ali to može varirati ovisno o djetetu. Važno je napomenuti da se mikroskop uvijek treba koristiti pod nadzorom odrasle osobe, posebno kada su djeca mlađa. Također, važno je uvijek pružiti odgovarajuće sigurnosne upute prije upotrebe mikroskopa.

 

Kako se koristi dječji mikroskop?

Predmet koji ćemo promatrati postavimo na predmetno stakalce, obavezno moramo staviti i kapljicu vode te poklopimo drugim stakalcem. Mikroskop može povećati predmet i do 3 000 puta. Zahvaljujući tako velikom uvećanju možemo promatrati mikroorganizme, čestice prašine… Ukupno povećanje mikroskopa dobiva se tako da se pomnoži povećanje objektiva s povećanjem okulara. Objektiv daje povećanu, obrnutu i realnu sliku predmeta, a okular tu realnu sliku još poveća. Nekoliko pravila pri rukovanju s mikroskopom:

1. Uzimanje i prenošenje mikroskopa vrši se isključivo držanjem za ručicu i postolje istovremeno.

2. Osobe koje nose naočale, promatraju predmet bez njih.

3. Nakon završenog "mikroskopiranja" preparat se odnosi sa stolića, objektiv se vraća na najmanje povećanje i mikroskop se sprema.

 

Prednosti mikroskopa za razvoj djece

Mikroskopi ne nude samo obrazovne prednosti za djecu, već također doprinose njihovom sveukupnom razvoju na različite načine. Evo nekoliko glavnih prednosti korištenja mikroskopa za razvoj djece:

1. Stimulira znatiželju: Mikroskopi daju djeci priliku da istraže svijet na mikroskopskoj razini, što može potaknuti njihovu prirodnu znatiželju i potaknuti ih na daljnje istraživanje.

2. Poboljšava kritičko razmišljanje: Kada djeca koriste mikroskop, potiču se na promišljanje i postavljanje pitanja o tome što vide. Ovo poboljšava njihove sposobnosti kritičkog razmišljanja.

3. Razvija vještine znanstvenog istraživanja: Korištenje mikroskopa uči djecu kako provoditi znanstvena istraživanja, uključujući prikupljanje podataka, provođenje eksperimenata i analizu rezultata.

4. Pomaže u razumijevanju apstraktnih koncepta: Mikroskopi mogu pomoći djeci da bolje razumiju apstraktne koncepte, poput strukture ćelije ili kako bakterije izgledaju.

5. Potiče interdisciplinarno učenje: Mikroskopi mogu biti korišteni u različitim područjima učenja, ne samo u prirodnim znanostima. To može potaknuti interdisciplinarno učenje i pomoći djeci da vide povezanosti između različitih predmeta.

6. Razvija strpljenje i fokus: Korištenje mikroskopa zahtijeva strpljenje i fokus, što su važne vještine koje djeca mogu primijeniti u drugim područjima svog života.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.