Taktilne kartice sa brojevima za početno pisanje

  • 34,50€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20612

Taktilne kartice sa brojevima osmišljene su na način da djeca pomoću dodira razvijaju koordinaciju ruka-oko koja je osnova za razvoj pisalačkih vještina. Na ovaj način djeca prate linije i upoznaju se s brojevima i matematičkim znakovima.

Odgojni ciljevi

  • Razvoj koordinacije ruka-oko
  • Upoznavanje s brojevima i matematičkim znakovima
  • Razvoj vještine pisanja putem osjetila dodira

Kontrast boja između brojeva i pozadine kartica pomaže djeci s oštećenjem vida prepoznati oblik brojeva i obrise. Teksturna površina potiče ruku da prati oblik, broj ili znak što pomaže u učenju pisanja.

Način igre

Igra se sastoji od 12 teksturiranih kartica s brojevima od 0 do 10 s jedne strane i matematički znakovi s druge strane i 11 teksturiranih kartica s obrisima različitih oblika. Sve karte na dnu imaju urez koji označava pravilan položaj.

  1. Stavi sve karte na stol i neka dijete odabere onu koja mu se najviše sviđa
  2. Navedi dijete da prijeđe prstom preko teksturirane površine kako bi prepoznalo njezin sadržaj
  3. Dok dijete prelazi prstom prateći konturu, objasni mu što ona predstavlja - broj, znak, oblik (ravno, zakrivljeno, kružno, otvoreno…)

U pakiranju se nalaze 23 kartice.

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 6 godina
Obrazovni cilj Razvoj taktilne vještine i koordinacije ruka-oko 
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  23
Materijal Karton

 

Što razvija?

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija način je na koji mozak procesira ono što vidimo, odnosno način na koji mozak interpretira, analizira i daje smisao onome što vidimo. Pomaže djetetu da razumije ono što vidi, odnosno prepozna i razumije različite elemente, kao što su veličina, boja, oblik, prostorni odnosi. Vizualna percepcija važna je u svakodnevnom životu u različitim aktivnostima kao što su čitanje, oblačenje, slaganje puzzli te uočavanje sličnosti i različitosti.

Fina motorika

Fina motorika niz je koordiniranih pokreta kostiju, zglobova i mišića šake radi izvođenja sitnih, preciznih pokreta koji su ključni za izvođenje svakodnevnih zadataka i pripremu za školu. To uključuje zakopčavanje odjeće, hvatanje predmeta, pravilno držanje olovke, služenje gumicom za brisanje ili rezanje škarama po zadanoj liniji. Izostanak pravilnog motoričkog razvoja može imati posljedice na djetetov kognitivni razvoj.

Taktilna percepcija

Taktilna percepcija označava sposobnost našega uma da prima i prepozna podražaje koje primamo putem kože. Prvenstveno se takve aktivnosti odvijaju putem kože na rukama, iako taktilno možemo osjetiti cijelim tijelom.

Col 2

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.