Zanati

  • 34,90€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20560

Što je sve potrebno vatrogascu ili automehaničaru da učinkovito obave svoj posao? Tko nosi bijelu uniformu, a kome su potrebne vrtlarske škare za obavljanje posla? Edukativna igra Zanati upoznat će dijete s novim riječima i naučiti ih prepoznati razne zanate.

Psihopedagoške karakteristike

Igra asocijacija za učenje povezivanja različitih zanata s njegovim alatima i uniformama. Obrazovni aspekt ove igre temelji se na logičkoj asocijaciji. Ljudi prikazani na fotografijama mogu se međusobno jasno razlikovati i po odjeći i po predmetima koje drže. Igra je odličan alat za razvoj govora, povećanje vokabulara i korištenje glagola koji odgovaraju radnjama predstavljenim na fotografijama.

Odgojni ciljevi

  • Proširivanje znanja o različitim zanatima
  • Poboljšanje sposobnosti prepoznavanja, razlikovanja i razvrstavanja
  • Razvoj sposobnosti promatranja
  • Razvoj koordinacije ruka-oko
  • Povećanje vokabulara

Način igre

Igru može igrati do 12 igrača. Na poleđini kartica nalazi se oznake pomoću kojih dijete vidi da li je ispravno izvršilo zadatak.

  1. Kartice zanata (pravokutne kartice koje prikazuju ljude različitih zanata) podijeli među igračima (jedna ili više kartica zanata po igraču), a četvrtaste kartice ostavi licem prema gore na sredini stola
  2. Na temelju kartica zanata igrač treba identificirati i grupirati 4 kvadratne kartice koje prikazuju slike alata koje odgovaraju tom zanatu.
  3. Okreni kartice da pomoću oznaka na poleđini provjeriš jesu li asocijacije ispravno napravljene. Ako se sve brojke na poleđini poklapaju onda su asocijacije točne.

Kako bi igra bila lakša, kartice se mogu podijeliti u različite grupe prema boji obruba fotografija - roza, plava, žuta i zelena.

Set sadrži 12 kartica zanata (8 × 15 cm) i 48 kartica povezanih sa zanatima (7.5 × 7.5 cm).

 

Dimenzije proizvoda 24.5 × 19 × 7 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Razvoj vokabulara, govora i koordinacije ruka-oko
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  60
Materijal Karton

 

Što razvija?

Jezik i govor

Jezično-govorni razvoj djeteta potiče se stvaranjem različitih komunikacijskih situacija, a najintenzivniji je u prve tri godine života. Uključuje razvoj vještine slušanja, komunikacije, pisanja i čitanja. Na jezičnu kompetenciju djece i jezično-govorni razvoj utječu urođene sposobnosti, razvijen govorni i slušni aparat, društveno okruženje i dječja samoaktivnost. Dijete treba poticati da razmišlja i razgovara o raznim temama, da postavlja pitanja i pronalazi odgovore.

Socijalno – emocionalni razvoj

Socijalno-emocionalni razvoj podrazumijeva sposobnost kontroliranja i prilagođavanja ponašanja i emocija. Prve prave društvene odnose dijete razvija oko treće godine života, a neke od sposobnosti koje treba usvojiti su odgovornost, suradnja, samostalnost, poštivanje pravila, empatija, komunikativnost i samokontrola.
Dijete kroz interakciju s vršnjacima mora naučiti koje su reakcije primjerene, a koje nisu, odnosno kako primjereno izražavati, kontrolirati i razumjeti vlastite emocije te poštovati emocije drugih ljudi.

Spoznajni razvoj

Spoznajni razvoj podrazumijeva mentalne procese na temelju kojih dijete informacije koje dobiva iz osjetila formulira u smislenu cjelinu i posljedično tumači i razumije svijet oko sebe. Taj se proces odvija kroz aktivnu interakciju s okolinom, pri čemu je važno osigurati uvjete za razvoj pozornosti i misaonih strategija. Kod djeteta se spoznaja razvija postepeno, ovladavanjem sve složenijim shemama, pojmovima i misaonim operacijama.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.