Puhajuće avanture

  • 33,50€

Dodaj u listu želja

Usporedi

Dostava: 1-2 radna dana, plaćanje na rate

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Akros Interdidak

Šifra: 20031

Tvoje dijete ima mali problem u govornom razvoju? Jednostavna i zanimljiva igra koja će na unikatan način potpomoći u daljnjem razvoju govornih vještina.

Ciljevi učenja

Igra je odlična za vježbu intenziteta, snage i smjera puhanja što potiče razvoj pravilnog disanja. Potiče jačanje mišićnog tonusa govornih organa kako bi se pomoglo u ispravljanju i sprječavanju netočnog izgovora fonema.

Način igre

Igra se sastoji od dva scenarija i njegovih prepreka:

  1. Džungla (prepreke: kameleon, papiga i astečka maska)
  2. Plaža (prepreke: morski pas, palma, baklja)

Igra se može igrati s preprekama ili bez. Prepreke imaju dvije funkcije: dodaju uzbuđenje igri tako što otežavaju prolaz loptice i pomažu igraču da lopta uspori kako bi udahnuli zrak.

Sastavi scenarij prema priloženim uputama i unutar scenarija postavi željene prepreke. Loptu stavi u početni krug. Cilj igre je što više puta dovesti loptu na drugi kraj scenarija kroz vrata pušući bez udaranja u prepreke.

U kutiji se nalaze 2 scenarija (28.5×20 cm), 34 čvrste kartonske kartice, 8 kuglica od pluta (promjer 3 cm) i 12 komada prepreka za scenarije.

 

Dimenzije proizvoda 33.5 cm x 23.5 cm x 9 cm
Dob od 3 do 8 godina
Obrazovni cilj Poboljšanje govora i izgovora
Proizvođač, država Akros, Španjolska
Broj komada u pakiranju  56
Materijal Karton

 

Što razvija?

Logičko zaključivanje

Logičko razmišljanje jedno je od ključnih područja djetetova razvoja, a podrazumijeva povezivanje informacija s ciljem rješavanja problemskih zadataka i situacija.
Kognitivni aspekti dječje igre uključuju pričanja priča s logičnim krajem, određivanje uzročno-posljedičnih veza, razvoj divergentnog razmišljanja odnosno sposobnosti izmišljanja te simbolizam, odnosno preoblikovanje predmeta koji okružuju dijete. Osnaživanjem logičkog zaključivanja kod djeteta se stvaraju kvalitetni temelji za daljnje učenje.

Funkcionalne sposobnosti

Funkcionalne sposobnosti dio su antropoloških obilježja, a možemo ih definirati kao sposobnosti organizma sa zadaćom transporta i proizvodnje energije u ljudskom organizmu. One su urođene svakom djetetu i na njihov razvoj utječe kineziološka aktivnost. Važno je djecu od najranije dobi učiti motoričkim znanjima koja će poslužiti kao temelj za razvoj funkcionalne sposobnosti.

Kod predškolaca se razvoj funkcionalnih sposobnosti svodi prvenstveno na razvoj koordinacije, a uključivanjem kineziološke aktivnosti u svakodnevni rad djeca razvijaju radne navike i samodisciplinu.

 

Recenzije

Nema recenzija za taj artikl.

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!

Često postavljena pitanja

1. Koliki su troškovi i rok dostave?
Dostupni proizvodi dostavljaju se u roku od 1 do 2 radna dana. Trošak poštarine iznosi 5,00 €, a za narudžbe iznad 40,00 € dostava je besplatna.

2. S kojom dostavnom službom će biti poslan moj paket?
Pošiljke na otoke šaljemo Overseas-om, a ostale pošiljke šalju se GLS-om.

3. Može li se moja adresa za dostavu razlikovati od adrese računa?
Naravno da možete. Odaberite način plaćanja i unesite željenu adresu dostave u polje „Adresa za dostavu“.

4. Koji su načini plaćanja mogući?
Plaćanje je moguće putem virmana ili opće uplatnice, kreditnom karticom (WSPay sustav) i plaćanje prilikom preuzimanja/pouzećem.